Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel az Stellantis Communications hírlevélre, és ismerje meg az összes újdonságot

09 nov. 2015

A 2015. évi Dubai Autószalonon tartja világpremierjét a Fiat Professional új pick-upja a „Fullback”

A Fullback, a Fiat Professional új platós haszonjármûve a 2015. évi Dubai Autószalonon, a Közel-Kelet és Észak-Afrika legfontosabb autóipari eseményén tartja világpremierjét. A modell 2016 májusától a teljes európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) piacokon lesz kapható.

A 2015. évi Dubai Autószalonon tartja világpremierjét a  Fiat Professional új pick-upja a „Fullback”

A Fiat Professional vadonatúj pick-up modellje a Fullback, az üzleti felhasználói igények és szükségletek figyelmebevételével valósult meg, amely ugyanakkor alkalmas a mindennapi és szabadidõs tevékenységek kielégítésére is.

• A Fullback robusztus és megbízható, akárcsak a rögbiben a játékos, amelytõl nevét kölcsönözte. A Fiat Fullback készen áll arra, hogy a teljes EMEA térségben elfoglalja helyét a pick-up szegmensben.

• Az egyes piacok aktuális igényéhez igazodva, a 2016 májusától elérhetõ Fullback modellkínálatát négyféle kivitel, három felszereltségi szint, három motor, valamint két különbözõ sebességváltómû alkotja.

• A Fullback bevezetésével teljessé válik a Fiat Professional eleve kiterjedt modellválasztéka. A típus bevezetésével újabb fontos lépést tesz elõre a márka, amelynek neve 1901 óta egyet jelent a szakértelemmel, a megbízhatósággal és az innovációval.

A Fullback, a Fiat Professional új platós haszonjármûve a 2015. évi Dubai Autószalonon, a Közel-Kelet és Észak-Afrika legfontosabb autóipari eseményén tartja világpremierjét. A modell 2016 májusától a teljes európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) piacokon lesz kapható.

A több mint százéves történelmi múltra visszatekintõ, a 3,5 tonna alatti haszonjármûvek piacának meghatározó szereplõje a Fiat Professional, amely a Fullback bevezetésével egy újabb fontos mérföldkõhöz ér és válik teljessé a márka jelenleg is széles termékportfóliója.

A Fullback bevezetésével a Fiat Professional márka magabiztosan lép be a számára új pick-up szegmensbe, amelyben az EMEA térségben 675 000 darab gépjármûvet (a 3,5 tonna alatti haszonjármû összeladások 23 százalékát) értékesítettek 2014 során. Az arány még kedvezõbb a Közel-Keleten (58%) és Afrikában (52%).

Az új modellbevezetés stratégiai jelentõséggel bír: a Fullback minden bizonnyal vezetõ szerephez jut kategóriájában, köszönhetõen élvonalbeli tulajdonságainak, a robusztus felépítésének és a megbízhatóságának. A Fiat Professional újdonsága az üzleti felhasználói igények és szükségletek figyelmebevételével valósult meg, amely ugyanakkor sokoldalúságának köszönhetõen alkalmas a mindennapi és szabadidõs tevékenységek tejlesítésére is.

Röviden, az új Fullback nem ismer lehetetlent - innen is kapta a nevét. A fullback a rögbi egyik meghatározó pozíciója: õ a védõsor utolsó játékosa, de egyben támadó szerepet is betölt - egy olyan játékos, aki minden helyzetben megállja a helyét és képes szinte bármit megoldani.

A kategória legjobbjaival egyenértékû konfigurációknak, méreteknek és hajtásláncoknak köszönhetõen a Fiat Professional vadonatúj pick-up modellje hiánytalan modellkínálattal lép színre, amelyek mindegyike megfelel az EMEA piacok egyedi elvárásainak.

A Fullback kínálat összesen négyféle kivitelbõl (szimpla kabin, nyújtott kabin, dupla kabin, alvázas), valamint háromféle felszereltségi szintbõl áll.

A Fullback minden kivitele 1780 mm maximális magassággal bír, legnagyobb szélessége elérheti az 1815 mm-t, tengelytávja 3000 mm. A jármû hossza a konfigurációtól függõen: 5155 mm (szimpla kabin), 5275 mm (nyújtott kabin), vagy 5285 mm (dupla kabin). A plató hosszúsága is változik: a szimpla kabin esetében 2265 mm, a nyújtott kabin változatnál 1850 mm, míg a dupla kabin kivitelnél 1520 mm. A megengedett legnagyobb hasznos teherbírás konfigurációtól függõen akár 1100 kg is lehet.

A Közel-Keleten és Afrikában a Fullback kétféle motorral lesz elérhetõ: a 2,5 literes dízelmotor teljesítménye 81kW (110 LE), illetve 131kW (178 LE), míg a 2,4 literes benzinmotor 97kW (132 LE) teljesítményt ad le. A modellt ötfokozatú kézi sebességváltóval szerelik. A motorkínálat a legerõsebb versenytársakéhoz igazodik, és az egyes piacok eltérõ elvárásaitól függõen kézi vagy automata sebességváltóval egyaránt társítható - mindkét váltó ötfokozatú.

Az európai piacon, így hazánkban is, a Fullback a 2,4 literes, alumínium szerkezetû turbódízel erõforrással rendelhetõ, kétféle teljesítményszint mellett (113kW / 150 LE vagy 133kW / 180 LE), új hatfokozatú kézi sebességváltóval vagy ötfokozatú, sport üzemmóddal szerelt automata sebességváltóval társítva.

A Fullback az EMEA térségben hátsó- vagy összkerékhajtással lesz elérhetõ.

A 2015. évi Dubai Autószalon látogatói nem csupán a világon elsõként találkozhatnak a Fiat Professional új platós jármûvével, de a Fullback néhány Mopar-kiegészítõkkel felszerelt példánya is megtekinthetõ. A Mopar (az FCA vállalat ügyfélszolgáltatásokért, eredeti tartozékokért és alkatrészekért felelõs ágazata) számos egyedi tartozékot és kiegészítõket kínál az új modellhez, amelyek harmonikusan illeszkednek a jármû mûszaki tartalmához és formai megoldásaihoz.

 

 

Iratkozzon fel a hírlevélre.

IRATKOZZON FEL MOST