22 április 2014

Az új Fiat Ducato: több technológia, nagyobb hatékonyság, magasabb érték


• Bemutatkozik a Fiat Professional bestsellerének hatodik generációja. Fejlesztésének három irányelve a robusztusság/megbízhatóság, a gazdaságosság/alacsony üzemben tartási költségek, és az új, modern tartalom volt
• Újfent igazolja az 1981 óta több mint 2,6 millió példányban eladott modell értékeit
• Az ultramodern „személyautós kialakítás" és a haszongépjárművek hamisítatlan koncepciójának kombinálásából született az az újszerű külső kialakítás, ami első pillantásra funkcionalitást, hatékonyságot és strapabíró kialakítást sugall
• Háromféle beltéri környezet, új ülések és exkluzív multifunkciós táblagép-tartó, amely okostelefonok és tabletek rögzítésére éppúgy alkalmas, mint jegyzettömbök elhelyezésére
• A kategória legalacsonyabb károsanyag-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása (akár 5,8 liter/100km és 158 g/km CO2-kibocsátás a NEDC ciklus szerint), köszönhetően a 115-180 lóerős, MultiJet II erőforrásoknak, amelyek az innovatív Comfort Matic sebességváltóval is társíthatók
• A szimplakerekes kategória legjobb maximális össztömege (akár 4,25 tonna)
• A teljes modellkínálatban alapfelszerelés az elektronikus menetstabilizáló berendezés (ESC), valamint a borulást megelőző rendszer, a terhelésfüggő szabályozás (LAC), a kipörgésgátló (ASR), az elektronikus fékerőelosztó (EBA) és a visszagurulás-gátló
• Igény szerint további vezetőtámogató berendezések is rendelhetők, pl. Traction+ lejtmenet asszisztenssel (HDC)
• Minden fedélzeti rádió Bluetooth- és MP3-kompatibilis; a csúcskivitelű audiorendszer 5 colos érintőképernyőt, tolatókamerát, beépített navigációs rendszert és digitális rádióvevőt (DAB) is tartalmaz

Az új Fiat Ducato a legfrissebb kiadása annak a slágermodellnek, amely az elmúlt harminchárom év és öt generáció alatt számos nemzetközi díjat tudhat magáénak és komoly piaci sikert élvezhetett, amit az 1981-től napjainkig világszerte eladott több, mint 2,6 millió példány is igazol.

Az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika) etalonnak számító Fiat Ducato az évek során átlépte Európa határait, és eljutott Oroszországba, Latin-Amerikába, a Közel-Keletre és Ausztráliába. A modellt jelenleg a világ több mint 80 országában forgalmazzák, beleértve Észak-Amerikát is, ahol a Ducato ebben az évben jutott főszerephez a RAM márkával. A Fiat Ducato igazi „globális" jármű, amely a 3,5 tonna alatti haszongépjárművek szegmensében meghatározza a Fiat Chrysler Automobiles növekedését.

Az új külső dizájn annak az ultramodern „személyautós" formatervezési folyamatnak az eredménye, amellyel a haszongépjármű koncepciójához a dinamizmus, a biztonság, a minőség és a robusztusság társul. A Fiat Professional új modellje továbbfejleszti a „funkcionális dizájn" fogalmát, amely mindig is jellemző volt a Ducatóra. Az új jellemzők között külön említést érdemel a kétféle színben választható hűtőmaszk és első díszléc, az új, 16 colos kerekek, az új, LED-es nappali menetfény, valamint a javítási költségeket csökkentő, három részből álló első lökhárító.

Az új Ducato belső tere háromféle kivitelben (Classic, Techno és Lounge) választható, amelyek felfelé haladva egyre kifinomultabbak és elegánsabbak. Az új ülések hosszú távon is kiemelkedően kényelmesek és tartósak, a középkonzolban új pohártartó található. Az új Ducato az első jármű a szegmensben, amely exkluzív multifunkciós táblagép-tartót kínál. A középkonzol tetején található, minden kivitelhez rendelhető tartó a legkülönfélébb elektronikus berendezésekkel kompatibilis, az okostelefontól a táblagépig, de hagyományos jegyzettömbök rögzítésére is alkalmas.

Az erőteljes, jellegzetes megjelenésű új Ducato kategóriájának legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztásával és károsanyag-kibocsátásával büszkélkedhet: akár 5,8 l/100 km és 158 g/km CO2-kibocsátás a NEDC ciklus szerint. Ez a modellcsaládhoz kínált, innovatív MultiJet II Euro 5+ motorcsalád tagjainak köszönhető: a 2.0 MultiJet erőforrás legnagyobb teljesítménye 115 LE, maximális forgatónyomatéka 280 Nm (5-fokozatú sebességváltó); a 2.3 MultiJet 130 lóerős és 320 Nm nyomatékú (6-fokozatú sebességváltó), illetve 150 lóerős és 350 Nm nyomatékú (6-fokozatú sebességváltó) kivitelben választható; míg a 3.0 MultiJet maximális teljesítménye 180 LE, legnagyobb forgatónyomatéka 400 Nm (6-fokozatú sebességváltó). A Comfort Matic sebességváltó minden MultiJet 2.3 és 3.0 motorhoz társítható, az adott vezetési körülményekhez és felhasználási területekhez optimalizált konfigurációban.

Az új Ducato még tovább erősíti az elődmodell megbízhatóságát és robusztusságát, köszönhetően a Fiat Professional műszaki szakértelmének, valamint a Ducato modellek globális tesztelése és exportja során szerzett tapasztalatának, amelynek keretében az Európai Unió határain túl is eljutottak. A Ducato ma minden korábbinál hitelesebben szólítja meg a globális piacot; a legkülönfélébb felhasználási területeken kell helyt állnia, mind keményebb kihívásoknak megfelelve. Az új modell robusztusságát és megbízhatóságát a karosszéria merevítésének és az illesztések tökéletesítésének, az optimalizált fékteljesítménynek, valamint a futómű és a tengelykapcsoló megnövelt élettartamának köszönheti. Az új Ducato például a teljes „szimplakerekes" kategória legjobb hasznos össztömegét (akár 4,25 tonna), legjobb hátsótengely-terhelését (akár 2,5 tonna), és legjobb hasznos terhelhetőségét (akár 2,1 tonna a furgon kivitel esetén) kínálja.

Az új Ducato még jobb teljesítményt nyújt a takarékosság és az üzemeltetési költségek terén. Ennek első számú eszköze a menetkész tömeg csökkentése, és ezzel együtt a hasznos terhelhetőség növelése, aminek érdekében mérnökeink módosították a felhasznált anyagokat és alkatrészeket - a különleges hátsó felfüggesztés például opcionálisan kompozit anyagból is készülhet -, továbbá minden eddiginél szélesebb és átfogóbb erőforrás-választékot vezettek be. Ez a megközelítés még inkább megerősíti a Fiat Professional egyedülálló és igen népszerű „egy küldetés-egy motor" stratégiáját.

Az új Ducato gazdag felszereltségében is a legjobb hagyományokat ápolja, köszönhetően az ultramodern biztonsági és vezetőtámogató berendezéseknek, valamint az új infotainment rendszernek. A Ducato minden kivitelén alapfelszerelés például a menetstabilizáló elektronika (ESC). Ezt a rendszert olyan funkciók bevezetésével tökéletesítették, mint a borulást megelőző rendszer, a terhelésfüggő szabályozás (LAC), a visszagurulás-gátló (Hill Holder), a kipörgésgátló (ASR), vagy az elektronikus fékerőelosztó (EBA) rendszer.

Mindezeken túlmenően a jobb manőverezhetőség és a fokozott menetkomfort érdekében alapfelszerelés a Servotronic rendszer a MultiJet 2.3 és 3.0 motorral szerelt kiviteleknél. További vezetőtámogató rendszerek opcióként rendelhetők: ilyen a Traction+ (lejtmenet assisztenssel), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint a jelzőtábla-felismerő rendszer.

Mérnökeink a szórakoztató és tájékoztató (infotainment) megoldások terén is új fejlesztéseket vezettek be: az új modellekhez rendelhető összes audiorendszer tartalmazza a Bluetooth-csatlakoztathatóságot és az MP3-lejátszót, míg a csúcskivitelű audiorendszer 5 colos érintőképernyőt, tolatókamerát, beépített műholdas navigációs rendszert és digitális rádióvevőt (DAB) is kínál.

A Fiat Professional új modellje a piac legszélesebb elsőkerék-hajtású modellválasztékát kínálja. A különböző felépítmények, motorok és egyéb műszaki tartalmak valamennyi lehetőségét figyelembe véve összesen tízezer féle haszongépjárművet, személyszállítót vagy átépítésre szolgáló alapot konfigurálhatunk. Csak a furgon modellcsaládon belül nyolcféle raktérkapacitás közül választhatunk (8-17 m3 között), amelyek mind a piac leggazdaságosabb és legpraktikusabb megoldását nyújtják. Emellett az új Ducato furgonok négyféle karosszériahosszal és háromféle magassággal rendelhetők, míg az alvázas kivitel ötféle hosszban választható.

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés

Kapcsolódó képek