Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel az Stellantis Communications hírlevélre, és ismerje meg az összes újdonságot

02 aug. 2016

Fullback: Életrevaló Munkatárs

A Fiat Professional vadonatúj modellje, a Fullback a munka igazi hõseként azzal a céllal jött létre, hogy messzemenõkig kielégítse az üzleti felhasználók minden igényét. Rugalmas alakíthatóságának köszönhetõen a legkülönfélébb munka- és szabadidõs feladatokra alkalmas.

Fullback: Életrevaló Munkatárs


• A „Munka vadonatúj hõse" tökéletesen megfelel az üzleti felhasználók konkrét elvárásainak, ugyanakkor ha úgy hozza a helyzet, a mindennapi szükségletek kielégítésére is maradéktalanul alkalmas.
• A Fullback minden helyzetben sokoldalú, robusztus és megbízható, akárcsak a rögbiben vagy az Amerikai Futballban a fogójátékos, amelytõl nevét kölcsönözte. A Fiat Fullback készen áll arra, hogy elfoglalja helyét a középkategóriás platós kisteherautók szegmensében.
• Az ügyfelek háromféle konfiguráció, kétféle motor, kézi vagy automata sebességváltó, valamint egy sor felszereltségi szint közül választhatnak.
• A Fullback bevezetésével teljessé válik a Fiat Professional eleve kiterjedt modellválasztéka. A típus bevezetésével újabb fontos lépést tesz elõre a márka, amelynek neve 1903 óta jelent egyet a szakértelemmel, megbízhatósággal és innovációval.
• A bajnokság hivatalos partnereként a Fiat Professional biztosítja a 2016. évi FIM motokrossz világbajnokság hivatalos flottáját, és ezen belül a Fullback játssza a fõszerepet.

A Fiat Professional vadonatúj modellje, a Fullback a munka igazi hõseként azzal a céllal jött létre, hogy messzemenõkig kielégítse az üzleti felhasználók minden igényét. Rugalmas alakíthatóságának köszönhetõen a legkülönfélébb munka- és szabadidõs feladatokra alkalmas. A több mint százéves történelmi múltra visszatekintõ, a haszonjármûvek világában kiváló hírnévnek örvendõ Fiat Professional márka a mai napon újabb fontos lépést tesz elõre a Fullback bevezetésével: most válik teljessé a márka már eddig is igen széles termék- és szolgáltatási kínálata, amelyek tökéletesen lefedik az üzleti felhasználók minden igényét. A Fiat Professional összkerékhajtású platós kisteherautója konfigurációját, méreteit és motorjait tekintve a legjobbakkal is felveszi a versenyt a szegmensben.

Egy név, egy feladat
A Fullback bevezetésével a Fiat Professional márka szorítóba lép abban a középkategóriás pick-up platós kisteherjármû szegmensben, amelyben az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 650 000 darab gépkocsit (a kishaszonjármû összeladások 22 százalékát) adnak el évente. Ez olyan stratégiai kontextust teremt, ahol a Fullback kétségtelenül fõszerepet játszik majd a márka jelenlétének kiterjesztésében a legfontosabb piacokon, erõsségeinek és képességeinek teljes tudatásban kiaknázva az olyan fõ értékeit, mint a robusztusság, megbízhatóság és sokoldalúság. Innen ered a névválasztás: a fullback (fogó) a rögbi és az amerikai futball játékok egyik meghatározó pozíciója: õ a védõsor utolsó játékosa, de egyben támadó szerepet is betölt - magyarul olyan játékos, aki minden helyzetet képes megoldani.
Ugyanez a pozitív szemlélet tükrözõdik a Fiat Professional új modelljében, amely képes bármely kihíváshoz alkalmazkodni, legyen szó munkáról vagy szabadidõrõl, amit mindennél pontosabban foglal össze a modell piaci bevezetését kísérõ szlogen: „Életrevaló Munkatárs." A több felületen (óriásposzter, , , nyomtatott és digitális sajtó) futtatott bevezetési kampány a Fullback teljes teljesítményét és sokoldalúságát jelenítette meg, amely a legkülönfélébb igényeket képes kielégíteni, nem csak a munkában, de a mindennapi életben is. Ezt szem elõtt tartva a Fiat Professional márka fennállása óta elõször júniustól az Instagramot is bevonták a kampányba, a még sokoldalúbb közösségi élmény érdekében.

Jellegzetes stílus és tartalom
A Fullback merész, sportos arányokkal rendelkezik, köszönhetõen az elõrefelé dõlõ utasfülkének, és a mérsékelt elsõ túlnyúlásnak.
Az orr karaktere határozott, olaszos, összhangban a márka legújabb formajegyeivel. Az oldalfalon megjelenõ, jellegzetes bordázat még dinamikusabbá teszi a vonalvezetést, a hátsó traktus tökéletes összhangot alkot a fülkével.
A belsõ tér magabiztosan kifejezi a munkacélú jármû funkcionalitását, ugyanakkor a legjobb szabadidõjármûvek eleganciája is megjelenik benne. Az utastér két szinten valósítható meg. Az elsõt a lényegre szorítkozó, funkcionális mûszerfal testesíti meg, amely MP3-lejátszós CD-rádiót, Bluetooth csatlakozást és kényelmes szövetüléseket kínál. A második szinten gondosan kidolgozott részletekkel találkozunk. A mûszerfal fekete-ezüst kéttónusú, az üléseket szövet vagy bõrkárpit borítja: ez a kivitel tökéletesen elegyíti a munkavégzéshez szükséges jellemzõket a kényelemhez és a vezetés élményhez társuló elvárásokkal.

Rugalmas motorok, megbízható sebességváltók
A Fullback pick-up 2,4 literes közös nyomócsöves turbódízel motorja két teljesítmény- és nyomatékszinten rendelhetõ: 150 LE (113 kW) és 380 Nm, illetve 180 LE (133 kW) és 430 Nm. A motor csekély tömegû alumínium blokkjával, valamint köztes töltõlevegõ-hûtõjével és változó geometriájú turbófeltöltõjével tûnik ki, amelyek maximális hatásfokot szavatolnak. Kétféle sebességváltóval rendelhetõ: hatfokozatú kézi kapcsolásúval, vagy ötfokozatú automatával.

Sebességváltó és felfüggesztés
A Fullback hátsó-, illetve összkerékhajtással egyaránt megrendelhetõ. Utóbbi határozottan alkalmasabb azok számára, akiket munkájuk elszólít az aszfaltozott utaktól, vagy akik örömmel hódítanak meg vad terepeket. Az összes 4X4-es modellváltozat elektronikus választókapcsolót kap, amely segítségével aktiválhatják az összkerékhajtást.
az SX kivitelekhez egy 3-állású üzemmódválasztó kapcsoló áll rendelkezésre.
'2H' (közúton, kedvezõ körülmények között) ahol csak a két hátsó kerék visz át hajtóerõt; '4H', amely akár 100 km/óráig választható, és mind a négy kerék között 50:50 arányban osztja meg a nyomatékot, ami biztonságosabb elõrejutást eredményez csúszós vagy egyenetlen útfelületen; és '4L', amely különösen rövid áttétellel segít a szélsõséges terepkörülmények között.
Az LX csúcskivitelhez egy 4-állású üzemmódválasztó érhetõ el. Ez Torsen központi differenciálmûvel rendelkezik. Az ehhez tartozó három, elektronikusan vezérelt tengelykapcsoló az útviszonyok és a sebesség függvényében, valós idõben szabályozza a hajtóerõ átvitelét a kerekekhez. A fent már említett '2H' és '4H' üzemmódok mellett megjelenik a '4HLc' állás: ilyenkor a központi differenciálmû egyenlõ arányban osztja meg a nyomatékot az elsõ és hátsó tengelyek között, ami jobb tapadást eredményez behavazott úton, homokos ösvényeken, sáros szakaszon. Végül, de nem utolsósorban a '4LLc' zárt központi differenciálmû mellett a felezõt is aktiválja, így fokozott nyomaték áll rendelkezésre az extrém terepviszonyok leküzdésére.
Mindkét összkerékhajtási rendszernél külön megrendelhetõ a hátsó elektronikus differenciálzár, amely a két hátsó kerék forgási sebessége közötti különbség minimalizálása révén aszfalton és terepen egyaránt kiváló tapadást biztosít.
Ami a felfüggesztést illeti, elõl kifinomult kettõs lengõkaros elrendezést találunk kanyarstabilizátorral, míg a hátsó merev tengely laprugói maximális megbízhatóságot és robusztusságot eredményeznek.

Méretek, szállító kapacitás

A Fullback bármilyen feladattal megbirkózik, még a legnagyobb kihívások sem állíthatják meg. Alvázas felépítése tekintélyes teherbírással és kiemelkedõen robusztus szerkezettel ruházza fel. A Fullback minden kivitelének magassága 1780 mm, szélessége 1815 mm, tengelytávja 3000 mm. A jármû hosszúsága a konfigurációtól függ: a nyújtott fülkés kivitel 5275 mm hosszú, a duplafülkés 5285 mm. A plató hossza is változó: elõbbi változatnál 1850 mm hosszú, a duplafülkésnél 1520 milliméteres.
A teherbírás meghaladja az egy tonnát; a legnagyobb vontatható tömeg a három tonnát.


Modellválaszték
A modellválaszték háromféle konfigurációból (alváz, nyújtott fülkés, duplafülkés), valamint az ügyfelek minden elvárását kielégítõ kivitelekbõl áll. Már az alapfelszerelés is kiemelkedõen magas: ABS és EBD, TSA (vontatmány-stabilizáló rendszer, amely vontatáskor javítja a szerelvény stabilitását), LDW (sávelhagyásra figyelmeztetõ rendszer), valamint hét légzsák (elülsõ, oldalsó, függöny, valamint vezetõ oldali térdlégzsák). A belsõ kivitel sötétszürke, elsõ osztályú szövetkárpitot, multi-információs kijelzõt, állítható fényerejû mûszerfalat, bõr kormánykereket és váltógombot, légkondicionálót, valamint távirányítós központi zárat tartalmaz. Az infotainment szolgáltatásokról 2 DIN méretû, MP3-kompatibilis CD-rádió gondoskodik.
Az ajánlatot a csúcskivitel felszereltsége teszi teljessé, ami olyan ultramodern tartalmakat kínál, mint a bixenon fényszóró, a fûthetõ elsõ bõrülések, a motoros állítású vezetõülés, a 2 DIN méretû audiorendszer 6,1 vagy 7 colos érintõképernyõvel vag, a 2 DIN méretû audiorendszer 7 colos érintõképernyõvel és akár mûholdas navigációs rendszerrel; a tolatókamera, a sebességhatároló funkcióval kiegészített tempomat, az akár kétzónás klímaberendezés, a kormánykeréken elhelyezett kezelõszervek (automata váltóval szerelt kiviteleken.)

A 2016. évi FIM motokrossz világbajnokság hivatalos jármûve

A megállíthatatlan Fullback hivatalos gépkocsiként vesz részt a 2016-os MxGP világbajnokság mind a 18 versenyén. Az Európában, az Egyesült Államokban, Katarban, Argentínában és Mexikóban zajló, izgalmas bajnokság minden futamát több tíz millióan követik nyomon a legnagyobb csatornákon keresztül. A Garage Italia Customs segítségével kivitelezett, motokrossz tematikájú, különleges fényezésével a bajnokság hivatalos partnereként a Fiat Professional biztosítja a 2016. évi FIM motokrossz világbajnokság hivatalos flottáját, és ezen belül a Fullback játssza a fõszerepet. Az értékes együttmûködés alapját a sport világában és a Fiat Professional munkájában egyaránt érvényesülõ, közös értékek: a szenvedély, a kitartás és a dinamizmus határozzák meg. Különösen igaz ez ebben a rendkívüli jelentõségû évben, amikor fontos termékújdonságok és nagyszabású feladatok várnak a folyamatosan fejlõdõ márkára. A Fullback egyértelmûen a márka legfontosabb modelljei közé tartozik; a bajnoki évad során a pick-up egy tiszteletkör után a dobogóig kíséri a legjobb három versenyzõt,
A Fullback bevezetésével teljessé vált a Fiat Professional modellkínálata. Immár teljes értékû márkaként hódít a haszonjármûvek szegmensében, ahol a felhasználók minden igényét képes kielégíteni.

 

Egyéb tartalmak